Vijf bijzonder kunsthotels - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15522
post-template-default,single,single-post,postid-15522,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 apr Vijf bijzonder kunsthotels

Wie weg is van kunst zou zeker een nacht moeten verblijven in een zogenaamd kunsthotel, waar veel kunst aan de muur hangt. Over de hele wereld vindt u verschillende kunsthotels, waarvan we graag een aantal aan u voorstellen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gehoord van The Surrey in New York, of The First Luxury Art Hotel Roma in Rome? Twee voorbeelden van bekende kunsthotels, die de perfecte uitvalsbasis vormen voor een weekendje weg. Wanneer valt u voor het eerst in slaap onder verschillende kunstwerken?

 

Een kunsthotel bezoeken

Naast bovenstaande twee voorbeelden van bijzondere kunsthotels zijn The Art, A Hotel in Denver, het 21c Museum Hotel in Louisville en het Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht in onze hoofdstad zijn hotels waar u kunt genieten van een grote hoeveelheid kunst voordat u in slaap valt. Zo blijkt dat u het land niet uit hoeft te gaan om deze unieke ervaring een keer mee te maken!

Vaak is een kunsthotel gevestigd in een unieke locatie, zoals een oud universiteitsgebouw of een voormalige bibliotheek (Andaz Amsterdam). Daarbij zijn dit vaak geen gebruikelijke drie- of viersterrenhotels, maar gaat het in het merendeel van de gevallen om een hoogwaardig vijfsterrenhotel. Dit betekent dat het hotel naast veel kunst ook tal van andere mogelijkheden biedt om uw verblijf zo fijn mogelijk te maken. Denk aan een uitgebreide service op uw kamer, een zwembad om na een dagje in de stad heerlijk te ontspannen, een wellnesscentrum, enzovoorts.

Kunst is in een kunsthotel vaak tot in de details in het interieur van een kamer verwerkt, denk bijvoorbeeld niet alleen aan schilderijen, maar ook aan een speciaal soort behang, een speciaal bed, etc.