Plekken waar je geweest moet zijn - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15974
post-template-default,single,single-post,postid-15974,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Plekken waar je geweest moet zijn

De wereld is vol met geweldige plekken. Wonderen die door de mens zijn gemaakt of natuurlijke wonderen. Er zijn plekken op aarde waarvan je mond zal openvallen en waar je alleen nog vol ontzag naar kan staren. Als hardwerkende Nederlanders kan je onmogelijk alles wat mooi is in de wereld in levende lijve zien. Het is daarom handig om een rangschikking te maken van de mooiste plekken op onze aardbol. Een lijst met plekken waar je zeker geweest moet zijn.

Great Barrier Reef in Australië

Een koraalrif is een natuurlijk onderwaterwonder met de mooiste kleuren en vol met leven. Alle nog onaangetaste koraalriffen in de wereld zijn de moeite waard om te zien. Het grootste koraalrif ter wereld is het Great Barrier Reef in Australië en dit is zeker een plek waar je geweest moet zijn.

Grand Canyon in Verenigde Staten

Een rotsformatie die over duizenden jaren gevormd is door het vloeien van de Colorado River. De Grand Canyon in Arizona is een uniek landschap waarvan je pas de pracht kan beseffen wanneer je dit met je eigen ogen waarneemt. Om deze reden moet de plek in deze lijst worden opgenomen.

Machu Picchu in Peru

Machu Picchu is een eeuwenoude Inca stad bovenop een hoge berg in Peru. Naast het wonderlijke bouwwerk kan je bij een bezoek aan deze plek ook genieten van het fantastische uitzicht over de Sacred Valley. Het is een plek die je zeker moet bezoeken wanneer je van cultuur en mooie uitzichten houdt.

Taj Mahal in India

Dat de Taj Mahal in India een plek is die de moeite waard is om te bezoeken zijn drie miljoen toeristen per jaar het mee eens. Het mausoleum is in de 16e eeuw gebouwd en is volledig van marmer. Het is een wonderbaarlijk bouwwerk dat gebouwd is als eerbetoon voor de overleden vrouw van Sjah Jahan.

Angkor Wat in Cambodja

Angkor Wat is een immens tempelcomplex in Siem Reap Cambodja. Het bouwwerk is begonnen als Hindoe tempel en later voor een groot deel omgebouwd tot Boeddhisten tempel. De eerste gebouwen en beelden van het complex dateren terug naar de 12de eeuw.