Kunst verwerken in je tuin - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16179
post-template-default,single,single-post,postid-16179,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Kunst verwerken in je tuin

Met kunst kan je iedere ruimte mooier maken, opvrolijken of betekenis geven. Veel mensen gebruiken daarom ook kunst om het interieur van hun woning een unieke en persoonlijke stijl te geven. Hetzelfde kan je buitenshuis doen door kunst in je tuin te verwerken. Door de vele regen die wij in Nederland ervaren kan je hier natuurlijk geen olie- of waterverfschilderij ophangen. Deze zouden immers bij een fikse regenbui onherstelbaar beschadigd worden. Toch zijn er wel andere manieren waarop kunst verwerken in je tuin wel mogelijk is.

Beeldhouwkunst in de tuin

De meest gebruikte vorm van kunst in tuinen is beeldhouwkunst. Dit kan bijvoorbeeld een standbeeld zijn. Het plaatsen van een tuinkabouter kunnen we beschouwen als beeldhouwkunst in je tuin verwerken. Je kunt echter ook verder gaan en een eigen beeld laten maken door een kunstenaar die uniek is voor jouw tuin. Steen is een goed materiaal voor deze soort kunst in je tuin. Andere materialen zijn ook mogelijk. Het belangrijkste is dat het materiaal bestand is tegen water en vrieskou.

Mooie fontein in de vijver

Een vijver is een mooie toevoeging voor iedere tuin. Door hier vissen en planten in te plaatsen of stenen rondom de vijver leggen met misschien wel een waterval, creëer je eigenlijk al een natuurlijk kunstwerk. Dit kan je verder nog opvrolijken door een kunstobject in de vijver te plaatsen. Bijvoorbeeld een mooie fontein in een prachtige vorm.

Planten in vorm snoeien

Ook een vorm van kunst is het snoeien van planten in mooie vormen. Dit kunt u zelf doen als u voor het snoeien wat extra tijd uittrekt. Het planten in een vorm snoeien lijkt erg op beeldhouwkunst. U haalt namelijk steeds wat meer materiaal weg om uiteindelijk een mooie vorm over te houden. Een verschil is dat het weggehaalde materiaal (de takken en bladeren) na verloop van tijd weer terug groeien en u het kunstwerk weer een andere vorm kunt geven.

Tags: