Wat is kunst eigenlijk? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15678
post-template-default,single,single-post,postid-15678,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Wat is kunst eigenlijk?

Tegenwoordig kunnen wij niet meer leven zonder kunst. Het is er dan ook overal. De duren en beroemde kunstwerken worden vaak bewaard in musea. Zo kan iedereen de kunst bewonderen en dat is fijn, want kunst wordt zeer gewaardeerd. Ook populaire gebouwen zijn kunst, denk hierbij aan het Vrijheidsbeeld in de Verenigde Staten, maar ook de toren van Pisa in Italië. Naast beelden en gebouwen zijn ook nog andere vormen van kunst, waaronder fotografie, dans, graffiti en nog veel meer. Bij kunst denken mensen vrijwel direct aan schilderijen en daarom worden schilders ook kunstenaars genoemd. Er zijn verschillende kunstenaars, de bekendste Nederlandse schilders waren Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Jan Steen.

Kunst in de vorm van schilderijen

Een kunstschilder is iemand die schilderijen verft. Dit kan een hobby zijn, maar ook een beroep. Er zijn verschillende manieren waarop er geverfd kan worden. Daarbij worden er ook verschillende materialen gebruikt. De meeste schilders kunnen ook heel goed tekenen, vaak hebben ze eerst tekenles gehad. Er zijn ook schilders die helemaal geen les hebben gehad en het gewoon van nature kunnen. Er zijn zoveel verschillende stijlen schilderijen, dat niet iedereen elk schilderij mooi hoeft te vinden. Hieronder schrijf ik een paar schilderstechnieken op:

Olieverf: Als je gebruikt maakt van olieverf, maak je schilderijen met behulp van olie, zoals terpentijn.

Acrylverf: Met acrylverf maak je gebruik van verf die snel droogt, dit wordt vaak gebruikt bij schilderijen die snel af moeten zijn.

Fresco: Als je schildert met fresco, gebruik je natte kalk. Dit wordt vaak gebruikt voor schilderijen op moeilijke oppervlaktes, zoals muren.

Dit zijn maar enkele manieren, natuurlijk zijn er veel meer.

Lijstenmakerij

Een schilderij kan heel mooi zijn, maar het wordt nog mooier als het wordt ingelijst. Hiervoor kun je een keuze maken uit verschillende lijsten. Een lijst is het randje om de schilderij heen, zo ziet het er nog mooier uit dan eerst. Een lijst kan op maat worden gemaakt, maar misschien vind je er wel een die de juiste afmeting heeft. Ook worden er gebruik gemaakt van verschillende materialen. Er kan hout worden gebruikt, maar ook staal of plastic. Naast het vinden van een mooie lijst kunnen sommige specialisten uw lijst ook restaureren. Op deze manier hoef je geen nieuwe aan te schaffen en wordt jouw lijst veel mooier gemaakt. Bent u op zoek naar een lijstenmakerij? Neem contact op met Alberts-kunsthandel.