Interieur van een tiny house gezellig maken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17117
post-template-default,single,single-post,postid-17117,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

02 okt Interieur van een tiny house gezellig maken

Op het internet zijn allerlei mooie plaatjes te vinden van gezellige woningen. Maar richt je zelf je eigen woning mooi in? Met een tiny house kan dat helemaal een uitdaging zijn omdat je dan maar beperkte ruimte hebt. Is onmogelijk om het in een tiny house gezellig te maken?
Niet noodzakelijkerwijs. Want met slimme ideeën en een slimme ruimte-indeling kom je heel ver.
Dus wat te doen als je maar een beperkte vierkante meter beschikbaar hebt? Hoe richt je jezelf mooi, comfortabel en vooral functioneel in? Te beginnen met de keuze van het meubilair, via verlaagde plafonds tot en met de keuze van de kleur: In dit ideeënboek geven wij u concrete tips om de inrichting en een kleine woning optimaal te combineren en het beste uit beide werelden te halen.

Optische vergroting door middel van kleuren

Zelfs als je het op het eerste gezicht niet ziet: Kleuren hebben een groot effect in termen van ruimtelijk gevoel en grootte. Het kleurontwerp van kleinere ruimtes is daarom van groot belang. Als u een fan bent van donkere tinten zoals Bordeauxrood, chocoladekleuren of violet, loopt u het risico dat uw kamer er nog kleiner uit gaat zien. In deze situatie is het raadzaam om veel met witte tinten te werken, zowel aan de muur als aan de meubels en accessoires. Als je het niet zo Scandinavisch helder vindt, kun je ook zand en lichtgrijstinten toevoegen en ook met pastelkleuren werken. Meubels worden trouwens kameleons als ze in dezelfde kleur komen als de muur erachter.
Onze experts hebben allerlei voorbeelden van hoe het kleurontwerp van invloed is op de waargenomen ruimtegrootte.

Multifunctioneel meubilair

Een tiny house betekent vaak minder ruimte voor meubilair en opslag. Ofwel is het verdeeld in meerdere kleinere kamers, ofwel bestaat het uit enkele grote kamers. Hoe dan ook, het beste is om ervoor te zorgen dat sommige kamers of meubels op een aantal manieren gebruikt kunnen worden tijdens de inrichtingsfase. In een tweekamerappartement bijvoorbeeld moet de woonkamer vaak als logeerkamer worden gebruikt. Zitplaatsen moeten daarom zo flexibel mogelijk zijn – van de slaapbank met opbergruimte tot de tweedelige salontafel, die in sommige gevallen als krukje kan worden gebruikt, tot de uitklapbare fauteuil of stapelbare stoelen.
Als u een uitklapbare en in hoogte verstelbare salontafel heeft, wordt de woonkamer ook de eetkamer. Bovendien kunnen meerdere afzonderlijke meubels gemakkelijker worden verplaatst of weggezet en kan de ruimte ook gemakkelijker worden ontlast.
Meubilair op maat, zoals rekken of keukenkasten, maken optimaal gebruik van de beschikbare vierkante meters. De keuken op de foto fungeert bijvoorbeeld ook als bureau. Het uitschuifbare tafelblad is zowel een eettafel als een werkplek.
Filigraan of slanke meubels zien er altijd lichter uit dan massief en stijf meubilair. Ze maken de ruimte luchtiger en dus groter. Je hebt letterlijk meer lucht om te ademen. Toch geldt het principe van terughoudendheid vooral voor kleinere ruimtes. Niet om te worden gevuld en ook niet om te worden gedoucht met decoratie, want minder is hier echt meer. Selecteer liever geselecteerde en speciale stukken, die een tiny house of woning uniek maken.